23948sdkhjf

Elasto byter namn till Hexpol vid årsskiftet

Från januari 2017 blir Elasto Sweden AB, Hexpol TPE AB, det berättar företagets vd Thomas Nilsson, när (...)
... Plastforum gör ett besök i företagets monter på K2016. Den internationella TPE-tillverkande gruppen Hexpol TPE använde K-mässan som en plattform för att tillkännage en omstrukturering av sina varumärken för TPE och ett namnbyte på alla sina företag till Hexpol TPE.

Förändringen, vilken får fullt genomslag vid årsskiftet 2016/2017, görs som ett led i koncernens globala expansion samt i syfte att skapa en mer enhetlig produktportfölj för sina kunder.

-Vi kommer att anta namnet Hexpol TPE AB, i övrigt kommer det inte att ske några förändringar, men det viktigt att visa utåt att vi är ett internationellt bolag, säger Thomas Nilsson till Plastforum.

Gruppen kommer även att omstrukturera sina varumärken för TPE i syfte att skapa en mer enhetlig portfölj. Förändringarna omfattar inte existerande kunder, men för nyutveckling och nya projekt kommer gruppen att förena sina varumärken Dryflex, Lifoflex och Lifoprene under namnet Dryflex.

Det går för övrigt väldigt bra för det Åmålsbaserade företaget. Nätupplagan av nwt.se rapporterar att företaget på grund av växande produktion planerar att utöka sin personalstyrka med fyra till fem personer.

Företaget har inlett diskussioner om MBL-förhandling angående skiftformen med IF Metall. Målsättningen är att gå över till fyrskift, för att kunna utnyttja så mycket som möjligt av kapaciteten i maskinparken.

Exakt när rekryteringsprocessen kommer att inledas är ännu inte officiellt.

Thomas Nilsson, vd för Elasto Sweden AB, i Hexpol TPE monter på K2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109