23948sdkhjf

Samarbete kring färgmatchning av polyolefiner

Specialkemikalieföretaget Clariant, har utvecklat en kalibreringsdatabas för pigment, vilken kan integreras i (...)
... matchmycolor´s mjukvara Colibri, och användas tillsammans med bärbara och bänkinstallerade spektrofotometrar från Konica Minolta för färgmatchning av polyolefinartiklar.

Konceptet, vilket enligt Clariant kommer att gynna kompounderare, designers och varumärkesägare som vill säkerställa att den färdiga produkter bär exakt samma färg över hela världen, presenterades på K 2016.

Clariant har försett matchmycolor och Konica Minolta med data gällande 60 organiska pigment från dess serier PV Fast och Graphtol, med olika pigmentkoncentrationer i HDPE, för att möjliggöra snabb och exakt färgmatchning. De genomgående hög kvalitet pigment erbjuder olika tekniska egenskaper för en mängd olika tillämpningar.

Matchmycolor´s mjukvarubaserade och molnbaserade program beräknar färgkoncentrationen på några sekunder och levererar sedan receptet omedelbart.

Den samlade kompetensen från de tre parterna gör det möjligt att exakt matcha ett brett spektrum av färger, från opaka till genomlysande och högt transparenta nyanser.

[gallery columns="3"]
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078