23948sdkhjf

4earth för minskad miljöpåverkan

Tillverkaren av högpresterande polyamidbaserade material, Solvay, presenterar Technyl 4earth på K2016, en process som enligt företag ger miljöfördelar jämfört med (...)
... framtagning av traditionell polyamid 6.6. Solvay har redan medverkat i ett antal applikationer med Technyl 4earth, tillsammans med stora aktörer inom fordons- och konsumentvarumarknaden, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Innovationen föddes ur projektet Move 4earth, vilket stöds av Europeiska kommissionens (LIFE + -programmet).

Den patenterade processen omvandlar stabila källor av postindustriella och end-of-life tekniska textilier, som krockkuddar i fordon, till tekniska plaster av hög kvalitet. Tekniken ger nya miljövänliga produkter med liknande prestanda som företagets traditionella Technyl-kvaliteter.

Konceptet är Solvays första vagga-till-vagga projekt, och visar enligt ett pressmeddelande på mycket goda resultat. Klimatpåverkan minskas med en fjärdedel, förbrukning av icke-förnybara resurser dividerat med två samt att vattenanvändningen minskas med mer än två tredjedelar jämfört med framställning av traditionella kompound.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094