23948sdkhjf

Bygger anläggning för PMMA-skivor åt flygindustrin

Evonik koncernen har byggt en anläggning för sträckning, slipning och polering av PMMA-skivor i tyska Weiterstadt. Anläggningen är ett sätt för Evonik att (...)
... utvidga sin produktportfölj och bli en fullsortimentsleverantör av gjutna och sträckta akrylskivor åt flygindustrin.

Vid den nya anläggningen producerar företaget sträckta flygplansmaterial är den mest avancerade i sitt slag i hela världen. Anläggningen ligger i direkt anslutning till företagets befintlig produktionsenhet för gjutna PMMA-block, vilket är basmaterial för sträckningsprocessen.

Investeringen kommer i framtiden möjliggöra produktion av skivor som är mer än dubbelt så stora vilket är brukligt i dagsläget. Detta gör det möjligt för Evonik, att tillfredsställa trenden mot större flygplansfönster och annat i stora dimensioner.

-Den nya anläggningen är ett idealiskt komplement till vår produktportfölj i denna extremt snabbt växande sektor. Investeringen är perfekt i linje med vår strategiska inriktning på akrylspecialiteter och visar vårt engagemang att vara en pålitlig partner till flygindustrin, säger Martin Krämer, chef för Evonik´s akrylprodukter i affärsområdet Performance Materials Segment

Evonik´s PMMA, Plexiglas GS 249, sträckt för fönsterglas i flygplans passagerarkabin. Foto: Evonik Industries
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078