23948sdkhjf

Kraftfullt plastkärl för farligt avfall

En behållare för förvaring och transport av farligt avfall har utvecklats av norska Mezonics i syfte att (...)
... göra avfallshanteringen mer lönsam och miljöanpassad. Plastbehållaren, vilken visades upp i samband med mässan Elmia Avfall & Återvinning, är enkel att stapla och går att bränna helt utan restavfall.

Behållaren av HDPE lämpar sig framförallt bra för förvaring av farligt avfall i fast såväl som flytande form. Fatet, vilket rymmer 190 liter och har stötdämpande skenor runt lock och botten ger behållaren en hög stötdämpning, styrka och stabilitet.

Samtliga komponenter är tillverkade av polyeten och polyamid. Behållaren har ett stort avtagbart lock och invändigt skruvlock, vilket gör den enkel att använda. Utformningen är gjort på ett sådant sätt att det går att stapla två fyllda behållare på varandra vid transport och förvaring.

Nu lanserar företaget faten på den svenska marknaden. Företagets vd Trond Heier, säger till Plastforums systertidning Recycling, att faten tillverkas i Danmark, och säljs i Norge och Sverige. Mezonics har även fått en stororder av faten till US Marine Corps i USA.
Trond Heier, vd och Morgan Broberg, Key Account Manager, visar upp det nya fatet, specialanpassat för farligt avfall. Foto: Martin Dyberg
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078