23948sdkhjf

Copolyester från Perstorp får klartecken av EU

Perstorp Specialty Chemicals AB har fått klartecken från Europa kommissionen om att företagets termoplastiska copolyester (...)
... Akestra lagts till i kommissionens förordning om "plastmaterial och artiklar avsedda att komma i kontakt med livsmedel" 10/2011, vilket innebär att samtliga komponenter i materialet nu är på listan över godkända ämnen för kontakt med livsmedel.

Varumärket Akestra kan således användas för alla typer av kontakt med livsmedel, varma såväl som kalla. Materialet erbjuder ett gnistrande, glasliknande utseende men med bättre värmebeständighet och transparens än PET.

Materialet är ett amorft alternativ för varmfyllda förpackningar där transparens är av stor betydelse. Det kan användas i många applikationer där hög värmebeständighet är viktigt.

David Engberg, produktchef på Perstorp säger att materialet är ett utmärkt val för krävande tillämpningar och förväntar sig i första hand att materialet kommer att användas i engångsförpackningar.

Materialet har en glasomvandlingstemperatur på 110 °C och en deflektionstemperatur under belastning som är upp till 30 °C högre jämfört med PET, skriver företaget i ett pressmeddelande och tillägger att detta gör Akestra till ett högpresterande alternativ till PET och ytterligare några andra genomskinliga plaster för tunnväggiga behållare.

Materialet är sedan tidigare godkänt för kontakt med livsmedel i USA (FDA) och Japan (JHOSPA). Materialet lanseras i samarbete med Mitsubishi Gas Chemical (MGC).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.073