23948sdkhjf

Robotar i samverkan med personalen hos NPG

Från några tuffa år med röda siffror har vinden vänt för Nordic Plastics Group AB. Vid ett seminarium i slutet av september berättade företagets vd Patrick Kauffmann om (...)
... nya och kommande investeringar. Några av företagets leverantörer fanns också på plats för att berätta om vad som händer deras verksamheter.

Ett 50-tal gäster fanns på plats i företagets lokaler i Trelleborg, när företaget för första gången arrangerade ett seminarium i regi av Nordic Plastics Group.

-Vi som så många andra, tidigare renodlade distributörer av halvfabrikat, bearbetar sedan länge även komponenter i plast, sa Patrick Kaufmann.

Vid årsskiftet delades gruppen, vilket utgörs av tidigare Andrén & Söner, Svensk Industriplast, STI och Molybon, in i fyra divisioner. Tunga fordon & maskiner, Medtech, Livsmedel och Industri. Företaget säljer även vakuumformningsmaskiner, men vakuumformar inte i egen regi.

Kaufmann berättade om produktionsanläggningarna i Trelleborg och Helsingborg och att en ny semiautomatisk varmbockningsmaskin är på ingång precis som ny utrustning för stum- och spegelsvetsning.

Vid en rundtur i fabriken i Trelleborg syntes två kollaborativa robotar vilka servade vars en maskin, sida vid sida med personalen.

-Vi har lagt in pengar i budgeten för att investera i än fler samverkande robotar, sa Patrick Kaufmann och tillade. Detta är ett måste för att upprätthålla konkurrensen i framtiden.

[gallery columns="3"]
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109