23948sdkhjf

Sustaplast lanserar polyketon som halvfabrikat

-Mig veterligen är Röchling SustaPlast det enda företaget i världen som (...)
... har polyketon som halvfabrikat. Råvaran kommer från en japansk materialtillverkare, sa Norbert Hendel, ingenjör vid Sustaplast i samband med ett seminarium arrangerat av Nordic Plastics Group i Trelleborg.

Vidare berättade Hendel att Sustaplast, 2015 investerade i en ny enorm kalander i vilken det kan tillverka betydligt bredare och tjockare plattor än tidigare.

I sin portfölj av material finns en rad spännande material som den flambeständiga polyamiden, Sustamid 6 FR, vilken lanserades för tre år sedan. Företaget funderar i nästa steg på att få denna godkänd enligt ATEX för elektrisk konduktivitet.

Företaget har även en rad material i medicinska kvaliteter i PEEK, PPSU, PP, POM-C med flera, för kontakt med människokroppen i upp till 24 timmar.

Matthias Heidemann och Ansgar Holtermann från Röchling Engineering Plastics berättade om några av företagets kvaliteter. Bland annat lyftes några material fram vilka lanserades för två år sedan men som kommer att få stort fokus på K-mässan i oktober.

Ett ballistiskt material, vilket klarar att stå emot 52 skott med kalibern 7,62x39 (AK 47). Materialet, DuoProtect 5000, är ett glasfiber fiberförstärkt material innehållande flera olika resin. Vilka är hemligt precis som fiberhalten.

Holtermann berättade och visade även en film om ett självförslutande material, LifeProtect S, vilket förseglar skott från skarp ammunition då detta träffas. Materialet är starkt, stöttåligt och segt. Innehållet i kompoundet är hemligt även det.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063