23948sdkhjf

Svenska teknikkoncerner utökar antalet anställda

Antalet anställda i svenska teknikkoncerner ökar utanför Sverige, men nytt (...)
... för fjolåret är att antalet anställda också ökade i Sverige.

I en undersökning genomförd av Teknikföretagen skriver de att svenska teknikkoncerner anställer fler medarbetare utanför Sverige, men i en mer begränsad omfattning.

I Sverige ökade antalet med lite över 2 000 personer till närmare 109 000, vilket motsvarar 15,6 procent av de undersökta koncernernas samtliga anställda.

Undersökningen bygger på information från 31 ledande svenska teknikkoncerner som studerats under tioårsperioden 2006 till och med år 2015.

– Att antalet anställda i svenska teknikkoncerner minskat i Brasilien, Ryssland och Kina samtidigt som antalet ökat i Sverige visar att globaliseringen i viss mån ändrat karaktär och inte som tidigare ensidigt inneburit expansion utomlands och färre anställda i Sverige, säger Christian Jönsson som sammanställt Teknikföretagens rapport.

Jönsson tillägger att det är för tidigt att uttala sig om huruvuda de nya sifforna mest förklaras av mer tillfälliga skillnader i efterfrågan i olika delar av världen eller om de är exempel på nya mönster i den globala utvecklingen. /Teknikföretagen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079