23948sdkhjf

Noll intresse för verktygsmakareutbildning

I mars i år rapporterade Plastforum om en YH-utbildning som skulle ta fart i september. Till följd av ett för lågt intresse (...)
...uteblev den planerade kursstarten i början av augusti.

-Det har inte gått så bra. Då endast några enstaka anmälde sig hade vi ingen möjlighet att påbörja den planerade YH-utbildningen, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg vid Campus Värnamo, till Plastforum.

Verktygsmakare är ett bristyrke idag och det finns ett stort anställningsbehov inom tillverkningsindustrin, men intresset bland Sveriges unga är lågt eller inget.

-Vi kommer att göra ett nytt intagningsförsök strax före årsskiftet och hoppas på att få ett bättre gensvar då, säger Stensson.

Målet med utbildningen, som har plats för 20 elever, är att lära ut om hur modern teknik används för verktygstillverkning. Eleverna ges möjlighet att bygga upp sin kompetens i att utforma underlag, ritningar och CNC-program för tillverkning av verktyg utifrån kravspecifikation.

Efter avslutad utbildning kommer eleverna även att behärska datorstödd konstruktion och programmering i CAD/CAM.

Tekniska Högskolan i Jönköping står som ansvarig utbildningssamordnare till den nya YH-utbildningen, vilken kommer att ha två studiegruppen - en i Nässjö och en i Värnamo.

Läs även... Verktygsmakareutbildning tar fart i Småland
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079