23948sdkhjf

Skrift om att arbeta säkert med isocyanater

Ett kostnadsfritt informationsmaterial har utarbetats kring isocyanater, och hur riskerna vid (...)
...arbete med detta kan minimeras.

Isocyanater används såväl för tillverkning av produkter i polyuretan såväl i solid som skummad form. De återfinns även i PUR-baserade lacker, limmer, färger och tätningsmassor.

Det nya materialet ger råd om vad en bör tänka på vid riskbedömning av isocyanater på arbetsplatsen. Det finns en rad åtgärder för att förebygga eller minimera exponeringen av isocyanater. Att använda alternativa produkter, kapsla in arbetet, ha olika ventilationslösningar och förhindra spridning till verktyg, ytor och kläder är några exempel.

I informationsmaterialet står det skriver såväl om personlig som annan skyddsutrustning, och när sådan bör användas. Skriften beskriver även vilken information och utbildning som arbetstagaren har rätt att få av sin arbetsgivare på arbetsplatser där isocyanat förekommer. Detsamma gäller information om vilka medicinska kontroller som krävs för arbete med isocyanater, och vilka föreskrifter från Arbetsmiljöverket som är tillämpliga. Informationsmaterialet finns för nedladdning, gratis på företaget Prevent webbplats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078