23948sdkhjf

Nytt samriskbolag ger Albis utökad kapacitet

Albis Barnet Polymers LLC är ett nyetablerat bolag sedan den 1 september 2016.
Bolaget ägs av William Barnet & Son, är ett specialistföretag inom produktion, återvinning, och handel med fibrer, garn och polymerer tillsammans med Albis Plastic GmbH, som äger majoriteten av aktierna i bolaget. Huvudkontoret är förlagt till Duncan, South Carolina, USA.

Bolaget ska arbeta med att återvinna, repelletisera och sälja återvunna plastmaterial från industrin, samt använda dessa i sammansättningen av Albis egna serie Altech Eco.

-Detta koncept kommer att ge oss en konkurrensfördel globalt och innebär att kommer att kunna betjäna våra kunder ännu bättre i framtiden, säger Philip O. Krahn, vd för Albis Plastic.

Albis kommer att bygga en produktionsanläggning för konstruktionsplastkompounds vid samriskföretagets anläggning med en kapacitet på 15.000 ton per år. Slutförandet är planerat till andra kvartalet 2017.

Albis Plastic GmbH kommer också att ta över Barnet Europas befintliga polymerverksamhet, inklusive de produktionsanläggningar som företaget har i tyska Obernburg och slovakiska Humenné.

Dessa investeringar och övertaganden innebär att Albis kommer öka sin globala produktionskapacitet av kompound och repelletisering med med 60.000 ton per år. /Albis
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078