23948sdkhjf

Plastindustrin blomstrar fortfarande

-Ni gör ett bra jobb och vi är stolta över er och ert arbete, speciellt efter krisen. Engel Sverige är faktiskt ett av de mest framgångsrika försäljningskontoren vi har på Engel, sa Christoph Steger, försäljningschef för Engel GmbH när Engel Sverige firade 25 år.
I år det 25 år sedan Engel GmbH tog den svenska representanten Karlebo Plast verksamheten under sina vingar, och bildade dotterbolaget Engel Sverige.

Ett 70-tal gäster fanns på plats vid firandet i Engel Sveriges lokaler i Jönköping den 1 september. Från huvudkontoret märktes bland annat Christoph Steger, försäljningschef för koncernen. Steger sa att koncernens vision är att vara den ledande aktören på marknaden.

-För att kunna vara detta måste vi lyssna på er, våra kunder och vilka behov ni kommer att ha om två till tre år från nu, sa han och tillade att koncernen har 250 ingenjörer som enbart arbetar med forskning och utveckling av koncept som kommer att visas först på K2019.

Christoph Steger sa vidare att koncernen redovisade en omsättning på 1,25 miljarder euro för räkenskapsåret 2015/2016. Målsättningen är att växa med ytterligare fem procent till 2017/2018. Ett annat mål är att fördubbla kapaciteten av formsprutningsmaskiner de närmaste åren. Detsamma gäller för robotsystem.

-Industrin blomstrar fortfarande. Vi har frågat oss själva om hur länge det kan pågå, men ännu så länge kan vi inte se något stopp varken i Europa eller i USA. Vi ser en tillväxt även i Asien och än något långsammare, sa Steger.

Han framhöll såväl fordons-, medicinteknik- och förpackningsindustrin som blomstrande. Industrin för konsumentelektronik ser han som stabil, men på nedåtgående.

Under dagen passade Christoph Steger även på att hylla medarbetarna vid Engel Sverige.

-Ni gör ett bra jobb och vi är stolta över er och ert arbete, speciellt efter krisen. Engel Sverige är faktiskt ett av de mest framgångsrika försäljningskontoren vi har på Engel, sa han.

Under dagen höll Per Bengtsson, teknisk chef för polymera material på Volvo Car Group, ett föredrag där han klargjorde de polymera materialens självklarhet inom fordonsindustrin.

-Plast är idag fundamentalt vid design och konstruktion av bilars interiör och exteriör, sa Bengtsson och tillade att trenden inte kommer att stanna vid de cirka 320 kilo plast som idag används för att bygga en ny Volvo. Plaster och olika typer av lättviktsmaterial kommer att nyttjas än mer i våra bilar framöver.

En annan person på dagens talarlista var Christoffer Granlund från Siemens Financial Services AB. Han pratade om Framtida finansieringslösningar inom svensk industriproduktion.

-Hur vi anpassar oss för framtida behov beror på hur framgångrika vi kommer att bli, sa han och tillade att han tror att betalningslösningar kommer att utformas på ett helt annat sätt i framtiden.

Jens Thor Hansen avslutade dagens konferensprogram innan kvällens middag tog vid.

-Det är underbart att vara dansk i Sverige och jag är stolt över att vara en del av Engel Sverige, sa han.

Frans van Lokhorst, försäljningschef för Engel Sverige, Christoph Steger, försäljningschef för Engel GmbH och Jens Thor Hansen, vd för Engel Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094