23948sdkhjf

Svenska underleverantörer känner oro inför hösten

Resultaten av Svensk Industriförening, Sinf, kvartalsundersökning Underleverantörsbarometern, visar på en försiktighet gällande orderingången inför hösten.
Under årets andra kvartal levererade två av tre svenska underleverantörer svar om en förväntad omsättningsökning, men svenska företagare är på sin vakt och anar oro inför hösten, skriver Anders Ekdahl, vd för Sinf.

Orosmolnen består bland annat om frågor kring kronkursen och handelsavtalet med USA och Brexit. Undersökningen visar även att färre företag planerar att anställa samt att andelen företag som upplever brist på utbildad arbetskraft sjunker.

Ekdahl skriver att företagen fortfarande har ett bra orderläge men att förväntningar på det närmaste kvartalet är betydligt mer dämpat jämfört med första halvåret 2016.

Dock är det 51 procent av underleverantörerna i undersökningen som anger att de förväntar en ökad orderingång i tredje kvartalet. Andelen som planerar att anställa har minskat från 31 procent till 26 procent.

På frågan om vilka frågor som är viktigast för svensk underleverantörsindustrin just nu är det stort fokus på betalningstider, kompetensförsörjning och konkurrenskraft. /Sinf
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078