23948sdkhjf

Cirkulära HDPE-kompound ny giv för Total

Franska storkoncernen Total A.S. presenterar en HDPE-serie med stort innehåll av återvunnen råvara för industri- och förpackningsapplikationer.  
Enligt företaget är materialens prestanda likvärdig eller högre än hos nyproducerat material tack vare företagets process och katalysatorteknik som aktivt bidrar till en cirkulär ekonomi.

Sortimentet består av naturfärgade HDPE-kvaliteter som täcker alla tillverkningsbehov av formblåsta flaskor och tunga behållare för hushålls- och industriella vätskor med en garanti på minst 25 eller 50 procent återvunnen råvara.

Produktionskapaciteten av de nya kvaliteterna är i dagsläget 20.000 årston, men kommer att utökas ytterligare under 2017.

Det återvunnet materialet kommer ursprungligen från återvunna hushållsbehållare och samlas i västeuropeiska länder. Återvinningen av dessa sker hos utvalda partners utvalda av Total för deras produktkvalitet och kapacitet i återvinningsprocessen.

Sista handen lägger Total självt på materialet, vid sin fabrik i i Antwerpen, där det återvunna materialet genomgår ett kraftfullt saneringssteg så att råvaran blir till ett absolut doftfritt material. /Total
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062