23948sdkhjf

Stor fräsmaskin på plats hos Hasco Nordic

Hasco Nordic AB i Hökerum håller som bäst på att installera en stor 3-axlig fräsmaskin, vilken kommer att möjliggöra framtagning av större formställ, kortare ledtider en ökad precision.
Carl-Johan Holmberg, vd för Hasco Nordic AB säger till Plastforum att investeringen, en DMF 260 Linear , är en stor 3-axlig fräsmaskin med bord på 2600x1100 millimeter från DMG Mori. Bordet är konfigurerats för företagets behov med linjärmotor i x-axeln och med skiljevägg vilket gör det möjligt att gör ställ på ena bordshalvan samtidigt som det går att fräsa på den andra.

-Detta gör att vi kan minska ställ- och ledtider samtidigt som vi kan erbjuda möjligheten att fräsa stora arbetsstycken, vilket vi saknat fram tills nu, säger Holmberg.

Maskinen är nära nog dubbelt så stor som någon av företagets tidigare fräsmaskiner. Investeringen inklusive kringutrustning ligger på närmare åtta miljoner kronor.

Fräsmaskinen kommer att driftsättas under september månad. Just nu kör företaget utbildning på maskinen.

-Investeringen innebär dels att vi kommer att kunna erbjuda kortare ledtider och högre kapacitet än tidigare. Vi kommer även att kunna tillverka större formställ än tidigare, säger Carl-Johan Holmberg och tillägger att han sett att marknadskraven förändrats på senare år till att vilja ha större verktyg med fler kaviteter.

Investeringen innebär således att företaget kommer att kunna öka volymerna i sin produktion såväl hos befintliga kunder som fler jobb, vilka tidigare inte varit möjliga att räkna på då maskinparken inte kunnat hantera så stora formställ.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063