23948sdkhjf

Labbverksamheten utökas vid Stjernberg Automation

Stjernberg Automation genomför just nu en satsning på att utveckla sitt labb. Verksamheten har utökats med fem nya laserverktyg vilka tas i bruk under augusti månad, och fler är på ingång.
Företaget har sedan tidigare haft möjlighet att märka, gravera, svetsa och härda med laser i sitt laboratorium. Med de nya verktygen kan företaget nu även integrera fogföljning, temperaturkontroll och olika typer av klämanordningar för plåtkonstruktioner som tryckfinger, tryckhjul, klämhjul med mera.

Därtill har företaget även investerat i ett brazingverktyg från Scansonic, för att kunna utföra hårdlödning på exempelvis tunnplåtkonstruktioner.

-Vårt mål är att kunna erbjuda valideringsprovning och produktutvecklingsstudier för alla typer av laserbearbetningsprocesser, säger Mattias Söderberg, labbansvarig på Stjernberg Automation, i ett pressmeddelande.

Vid sidan av de redan genomförda investeringarna kommer företaget att investera ytterligare inom andra automationsområden. Till exempel bedrivs utveckling inom laserprocessverktygsområden som utveckling av laserfunktionspaket för olika typer av robotfabrikat i företagets labb.

-Vi kommer under året att utöka labben med fler robotar och ytterligare optikmoduler för att kunna bygga ihop specialverktyg när det krävs. Vi kommer även kunna bygga ihop och prova olika typer av sorteringssystem, linjärmatare och visionsystem med mera, säger Gunilla Stjernberg, utvecklingschef på Stjernberg Automation i Kungsbacka.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063