23948sdkhjf

Forskning om ny metod gällande grafitfylld PP

Tyska plastforskningsinstituten IKV och RWTH Aachen har inlett forskning om en ny metod för tillverkning av grafitfylld polypropen.
Syftet med forskningen är att förbättra de mekaniska egenskaperna hos föreningen jämfört med kommersiellt tillgängliga material under bibehållande av samma elektriska konduktivitet. Målet är att materialet tack vare tillverkningstekniken ska kunna användas för tillverkning av bipolära plattor för bränsleceller.

Tillsammans med olika projektpartner, har IKV utvecklat en process där den konduktiva delen av den bipolära plattan är formpressad av ett höggradigt fyllt kompound, därefter övergjuten via formsprutning och slutligen sammanfogad till en komposit del.

För detta har forskarna framställt ett kompound av PP och en elastomer för att öka elasticiteten i matrismaterialet. En blandning av utvalda, elektriskt ledande grafitfylla medel har sedan inkorporeras. Ansträngningar har gjorts för att hålla fyllmedelshalten så låg som möjligt samtidigt som de säkerställt den nödvändiga elektriska ledningsförmågan för den speciella tillämpningen uppfyllts.

Den nyutvecklade, högfyllda termoplastiska kompounden har avsevärda fördelar jämfört med de för närvarande använda material på grund av dess reducerade sprödhet, skriver RWTH Aachen i ett pressmeddelande.

Projektet finansieras av det tyska förbundsministeriet för utbildning och forskning (BMBF) under en period av två år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078