23948sdkhjf

Andersson tar över som vd för KB Components

Ägarna till KB Components, BrA Invest CKS AB, har tagit över den operativa ledningen av KB Components i Örkelljunga. Ny vd sedan juni 2016 är styrelseordförande Stefan Andersson.
Stefan Andersson äger KB Components tillsammans med sina bröder Kenneth och Christer Andersson, genom sitt bolag BrA Invest CKS AB.

Företagets tidigare vd Robert Ramner går vidare och blir vd för Laholmsbaserade företaget Diab´s verksamhet i Kina.

Under de senaste åren har den plasttillverkande koncernen genomfört omfattande investeringar. I augusti ifjol invigdes en ny toppmodern fabrik i Örkelljunga samt att koncernen under fjolåret etablerade en fabrik i egen regi i kinesiska Wuxi på 4000 kvadratmeter.

Till Helsingborgs dagblad säger Stefan Andersson att plastkomponentföretaget är inne i en utvecklingsfas vilket ledde fram till vd-bytet.

– En vd har alltid som huvuduppgift att leverera det vi som ägare önskar och utveckla företaget. Vi var inte riktigt nöjda med utvecklingen och kände att det var läge att gå in göra en förändring, säger Stefan Andersson till tidningen.

Lars Holtskog, vd för KB Component innan det att Robert Ramner tillträdde, har trätt in som vice vd, kommer att få ansvaret för utlandsbolagen.

-Det finns inte några planer på att rekrytera någon ny extern vd. Jag kommer att sitta kvar tills vidare, säger Stefan Andersson till Plastforum.

KB Components har en redovisad omsättning på cirka 700 miljoner kronor och har 550 anställda. I koncernen ingår fabriker i Örkelljunga, Anderstorp, Litauen, Mexiko samt inom kort produktion vid egna fabriken i kinesiska Wuxi.

Bröderna Andersson med Stefan Andersson i mitten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078