23948sdkhjf

Åsikterna delade om Brexit inverkan på EU

Utgången i den brittiska folkomröstningen kommer att bli kritisk för Storbritannien, men få en positiv effekt för EU. Det menar Gert Liebig, försäljningschef för Sumitomo Demag.
Vid en konferens i Düsseldorf, Tyskland inför höstens K2016, sa Liebig, försäljningschef för tillverkaren av formsprutningsmaskiner, Sumitomo Demag att han tror att utgången av den brittiska folkomröstning kan komma att bli kritisk för Storbritannien, men att den inte kommer att påverka övriga EU nämnvärt.

Teknikföretagens vd Åke Svensson är av en helt annan uppfattning. Han tror att utgången i den brittiska folkomröstningen kommer att få allvarliga följder för svensk industri.

– Resultatet kommer att skapa ökad osäkerhet inom hela EU som är Sveriges viktigaste exportmarknad och det påverkar svenska företag och deras möjligheter att exportera och växa. Dessutom förlorar Sverige en viktig allierad inom EU. Storbritannien har ofta drivit samma linje som Sverige inom EU och det har varit viktigt för oss som frihandelsnation, säger Åke Svensson. /Verkstäderna, MaF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063