23948sdkhjf

Reifenhäuser inkluderar Eremas system i portföljen

Reimotec Maschinen- und Anlagenbau GmbH, dotterbolag i  Reifenhäuser Group utökar sitt maskinsortiment av bandlinjer för PET genom att inkludera återvinningsspecialisten Eremas Vacurema-system.
Reimotec är koncernens specialist gällande egenutvecklade produktionslinjer för tillverkning av spännband. Företaget har även extruderingslinjer för framställning av polymersmälta.

Dagens stora utmaning för denna applikation är den ständigt ökande andel av återvinningsmaterial i hartset, vanligen bestående av PET-flaska flakes, parallellt med ökande kvalitetskrav som ställs på slutprodukten - nämligen bandningstejpen.

För att möta kraven på förädling av råvaror även men kritiska värden, har Reimotec därför inlett samarbete med den österrikiska specialisten gällande återvinning av plastmaterial. Eremas Vacurema-system består av modulära, skalbara komponenter som kan anpassas för att uppfylla de särskilda krav som kunder, beroende på kvaliteten på deras PET-flaska flakes är i behov av.

Som ett resultat av samarbetet gällande Vacurema-tekniken kommer Reimotecs kunder, tillverkare av bandningstejp, i framtiden kunna köpa linjer som även omfattar Eremas teknik, som ett nästa steg även kommer att använda Reimotecs teknik för högkvalitets bandtejp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063