23948sdkhjf

Molekyler och hållbara plaster i Båstad

Den här veckan är det midsommarvecka och Entreprenörsveckan i Båstad. Plastforum arrangerar spåret Framtidens plastmaterial. En av föredragshållarna är Christian Forsström från Fristad Plast som pratar som den viktiga molekylen. Jag lovar - detta är ett föredrag ni inte vill missa.
-Jag pratar under rubriken “Ökad respekt för molekylerna, en väg till ett hållbarare samhälle". Med mitt föredrag vill jag backa bandet och få folk att tänka till lite när de processar sina material så att de inte förstör för framtiden. Ser man inte ner på molekylnivå kan man förstöra vilket material som helst, säger Christian Forsström.

Man måste respektera processen och göra det rätt från början. Jag kommer att berätta om vår forskning som bland annat visar att det är möjligt att processa, det här fallet, PA 6.6 upp till nio gånger utan att materialet blir obrukbart.

-Jag vill få deltagarna att förstå att det lilla är viktigt i det stora för framtiden. Att tänka till i början och inte köra slut på ett material genom korta cykeltider, höga hastigheter, höga tryck och flöden för att sedan inte ha någon användning av materialet, för att man har kört sönder molekylerna, säger Forsström.

Eftermiddagspasset är tillägnat Sport - en arena för materialutveckling där bland annat Jan-Anders Månsson, professor i materialteknik vid Ecole Polytechnique Federal de Lausanne pratar om innovation inom sportteknologin idag och i framtiden.

För att se Plastforums program och allt annat som händer under Entreprenörsveckan gå in på www.entreprenorsveckanbastad.se

Läs mer.... Programmet klart till Entreprenörsveckan

Christian Forsström, utvecklingschef, Fristad
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109