23948sdkhjf

Nu är det CO2 som gäller för Covestro

Covestro har tryckt på startknappen och påbörjat tillverkningen av koldioxidbaserad plast. Den 17 juni gick startskottet.
Koldioxid i stället för råolja, är Covestros melodi. Den 17 juni öppnade företaget sin produktionsanläggning för en innovativ skumkomponent tillverkad med 20 procent koldioxid vid företagets anläggning i Dormagen, strax utanför Köln, Tyskland.

Företagets process sparar en proportionell mängd av traditionella oljebaserade råvaror.

-Vi kommer att använda CO2 som en alternativ råvarukälla och ser det som en lösning på att hitta en ersättning för ändliga fossila resurser som olja och gas. Tack vare vår process och lanseringen av vår produktion i Dormagen ser vi oss som en pionjär inom detta område, säger Patrick Thomas, vd för Covestro i ett pressmeddelande.

I Dormagen använder Covestro kol från CO2 för att tillverka en ny typ av polyol, centrala byggstenar för polyuretanskum.

Företaget har investerat cirka 15 miljoner euro i den nya anläggningen, som har en årlig produktionskapacitet på 5000 ton.

Den nya CO2-baserade polyolen har initiellt konstruerats för flexibla polyuretanskum avsedda för användning i madrasser och stoppade möbler. När det gäller kvalitet, uppnår skummet samma standard som konventionella material som producerats med enbart petrokemiska råvaror, dvs råolja, skriver företaget.

Beroende på hur de nya CO2-baserade produkterna tas emot, kan Covestro expandera sin produktion betydligt framöver. Förutom flexibelt skum arbetar företaget nämligen även på att tillverka andra plastmaterial med koldioxid.

Företagets vision är att en dag att till stora delar avstå från råolja i sin plastproduktion. /Covestro
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062