23948sdkhjf

Acron installerar kraftfull verktygslaser

En lasersvets för service och reparation av formverktyg installerades i veckan hos Acron i Anderstorp. Den kraftfulla lasersvetsen på 500 watt är den hittills största i sitt slag som installerats i Skandinavien.
-Vi har sedan tidigare två lasersvetsar på 250 watt, denna är på 500 watt och är dubbelt så kraftfull i sin effekt vilket gör att den är snabbare och bättre skaffad att till exempel svetsa såväl aluminium som koppar- och bronslegeringar med, säger Kenny Johansson på Acron till Plastforum.

Lasersvetsen, ALM Flak, är en investering på 1,5 miljoner. Att den har en effekt på hela 500 watt, möjliggör användning av grövre tillsatsmaterial vid svetsprocessen, vilket påskyndar reparationsarbetet. Vid sidan av att svetsoperationen blir snabbare och behöver verktygen inte heller förvärmas eller anlöpas, vilket är fallet vid TIG-svetsning.

-En annan fördel med en laser jämfört med andra typer av svetsning är att laserns ljusbåge kommer ner i tunna spår och hål på ett annat sätt, säger Johansson.
Kraftfulla lasersvetsen på 500 watt för service och reparation av formverktyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093