23948sdkhjf

Grafenpartiklar för plastbearbetning och additiv tillverkning

Europeiska plastorganisationen Aimplas, har som partner i projektet Nanomaster, deltagit i utvecklingen av förbättrade grafenpartikelkoncentrat.
Grafenpartikel masterbatcherna har visat sig vara lämpade sig för användning i konventionella plastbearbetningsprocesser och additiv tillverkning

Partiklarna kan användas såväl vid konventionella formsprutnings- som extruderingsprocesser samt vid additiva tillverkningsprocesser likt pulver för SLS och stavar för 3d-utskrifter , skriver Materials Today.

Forskningsprojektet har kommit fram till att de viktigaste faktorerna vid syntetisering av grafen är antalet skikt, diametern och syremängden i respektive partikel.

Grafenpulver erhålls genom av exfoliera grafit. Ju fler lager som kan reduceras desto effektivare verkar det vara. Dock kan forskarna inte betrakta grafen mer än en partikel i ett kolatomskikt. Partikelsyntetisering är därför viktigt för att kunna uppnå intressanta egenskaper i utveckladet av nya plastföreningar. /Materials Today, Aimplas
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078