23948sdkhjf

Båtindustrin har vind i seglen igen

På Orust finns en rad företag som tillverkar segelbåtar. Flera av dessa har känt av en ljusning i branschen och därav börjat nyanställa personal.
– Det känns som om det är på väg att ljusna i den här branschen och intresset för att köpa fritidsbåt har ökat på senare tid, säger Jörgen Ottosson, vd på Najad, skriver Bohuslänningen.

Företagen Najad och Hallberg-Rassy håller båda på att rekrytera personal. Ett annat företag på ön, Malö Yachts, planerar på nytt börja tillverka segelbåtar.

Jörgen Ottosson är tog över som vd för Najad i början av maj. Hans uppdrag är se över nuvarande modellprogram med sikte på framtiden. Företaget har i dagsläget 15 anställda, som snart blir 17 då företaget just nu söker två konstruktörer.

Även Hallberg-Rassy söker folk - två tekniska installatörer. Idag har företaget 116 anställda.

–Till hösten kommer vi även att anställa ett par nya snickare. Efterfrågan har ökat något på senare tid och vi säljer båtar till kunder i hela världen, säger Magnus Rassy, vd på företaget, till Bohuslänningen.

Mats Eriksson, vd för branschorganisationen Sweboat konstaterar även han att intresset för större och mindre fritidsbåtar har ökat.

Företaget Malö Yacht i Kungsviken på Orust har sedan en rekonstruktion för några år sedan, legat nere, men nu är tillverkningen på väg att starta upp igen. Till hösten påbörjar företaget bygget av en Malö 54, säger Bob Erixsson, ägare till företaget. Företaget planerar även att bygga ytterligare några segelbåtar. /Bohuslänningen
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094