23948sdkhjf

UV-tryckfärger med låg migrationsrisk

Siegwerk utökar sin portfölj av UV-tryckfärger med låg migration för livsmedels- och läkemedelsförpackningstillämpningar genom att lansera Sicura Nutriflex LEDTec bläck serien.
Siegwerk, en av de ledande leverantörerna av tryckfärger för förpackningstillämpningar, etiketter och kataloger, är nu det första företaget på marknaden att erbjuda LED UV tryckfärger för livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

Förväntningarna på UV-tryckfärger är mycket hög, särskilt inom livsmedels- och läkemedelsförpackningar - användare vill ha högsta produktsäkerhet med minimal migrationsrisk i kombination med optimal effektivitet och korta produktionstiden.

Fördelarna med LED UV-teknik är att till skillnad från konventionella UV-lampor som innehåller kvicksilverlampor, så avger LED-dioder endast ljus av ett mycket begränsad spektralområde, som undviker mycket energirik IR-strålning samt farliga UVB och UVC-strålar.

Andra fördelar är energieffektivitet, låg värmeutveckling, lång livslängd för LED-UV-lampor, liksom noll utsläpp av ozon och därför inget behov av sug . / Siegwerk
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157