23948sdkhjf

HP lanserar första 3d-skrivarna

Byggda för att kunna för att skriva ut delar tio gånger snabbare än konkurrenterna har varit HP:s ambition när företaget tog steget in i 3d-skrivarbranschen. Nu har de två första skrivarna visats upp.
Företagets skrivare Jet Fusion 3D 3200 och Jet Fusion 3D 4200 är baserade på en egenutvecklad teknik, teknik som ska göra det möjligt att skapa olika egenskaper, som styvhet, färg och upplösning, i en och samma komponent.

I samband med konferensen RAPID, i Orlando USA visade företaget upp de sina två första modeller i Multi Jet-serien. Skrivaren Jet Fusion 3D 4200 skrivare, lanseras i slutet av 2016, och är ren produktionsmaskin.

Den andra modellen, Jet Fusion 3D 3200, lanseras troligtvis först under nästa år och har utformats för tillverkning av prototyper och kortserietillverkning.

Företaget har även presenterat en synkroniserad uppsättning verktyg som inkluderar intuitiv programvara och HP:s Jet Fusion 3D processtation med snabb avkylning.

Vissa utvalda länder kommer att få tillgång till tekniken redan under hösten. I Sverige får vi dock vänta ytterligare ett år, till hösten 2017. / HP, computerbusiessreview.com, 3dp.se

Jet Fusion 3D 3200
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079