23948sdkhjf

Vi måste haka på trenden

Svensk plastindustri har mycket goda förutsättning att ta till sig den digitala revolutionen. Det stod klart vid Plastforums konferens Plast 4.0. Nyckeln för att hänga med och inte tappa mark stavas - snabb omställning.
Standardisering, person- och datasäkerhet var begrepp som genomsyrade flera av dagens 16 presentationer.

-Svenska och skandinaviska företag ligger väldigt väl till. Vi har ett teknologiförsprång jämfört med många andra länder. Gynnsamt är även det faktum att svenska företag har platta och informella organisationer, sa Leif Östling, ordförande för Svenskt Näringsliv i en bandad inspelning.

Per Hedberg från Näringsdepartementet, ansvarig för bland annat frågor gällande plast- och kemibranschen, poängterade att svensk industri är väldigt viktig för Sverige.

-Det är viktigt att få till en bra kunskapsspridning om nyindustrialiseringen och att Sverige inte tappar i konkurrenskraft, sa Hedberg.

Jan-Anders Månson, Ecole Polytechnique Federal de Lausanne, pratade om kompetens och sin idé kring hur Sverige ska få fram nästa generation talanger och företagsledare.

-Dagens unga är väldigt tillitsfulla både till sig själva och till sin framtid, sa Månsson. Men för att få de bästa att stanna kvar måste dagens universitet vända ordningsföljden i den fundamentala utbildningen och göra inlärningen mer nyfikendriven.

(Klicka på bilderna för att göra dem större)

[gallery columns="3"]

En längre artikel publiceras i nästa nummer av Plastforum
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079