23948sdkhjf

En ny polymer på kartan

Det är svårt att kommersialisera nya polymerer, men möjligen finns att polybenzoxazine blir just en sådan.
Plastics News rapporterar från Society of Plastics Engineering, SPE, konferens om härdplaster, TopCon. På plats höll Hatsuo Ishida, vid CWRU och avdelningen för Makrovetenskap vid universitetet i Cleveland, ett anförande där han berättade att CSRU fått ett stipendium från National Aeronautics and Space Administration, om att utveckla ett material som skyddar rymdfarkoster och astronauter från galaktisk kosmisk strålning.

Forskarna har funnit att nya polymeren polybenzoxazine har ovanliga egenskaper som inte går att finna i andra härdplaster.

Enligt Ishida är den nya polymeren fördelaktigare än såväl epoxi som fenoler. Det har en oerhört rik molekylär designflexibilitet vilket gör det möjligt att skräddarsy ett mycket brett utbud av egenskaper, skriver Plastics News.

Polybenzoxazine har nästan ingen volymförändring eller expansion, hög modul och en yta som påminner om teflon, men utan att använda fluorkolväten. Den termiska stabiliteten är god precis som böjhållfasthet, och det är icke-antändande.

Potentiella huvudmarknader inkluderar flyg, energi och elektronisk kapsling.

I dagsläget finns polymeren att tillgå i produkter från Huntsman och Henkel. /plasticsnews
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063