23948sdkhjf

Siktet inställt på global expansion

I början av maj förvärvades leverantören av robotautomation och maskinbetjäning, SVIA, Svensk Industriautomation, inklusive Animex av ABB. Parterna har samarbetat som affärspartners sedan flera år.
-Nu siktar vi på en global expansion för ABB och Svia, säger Stefan Drakensjö, enhetschef för Robots & Applications på ABB AB till Plastforum.

ABB verkar på den globala världsmarknaden och ser en stor framtida tillväxt på robotmarknaden där maskinbetjäning med robotar spås vara en av de applikationer som kommer ha en hög tillväxttakt. ABB och Svia har nu siktet inställt på expansion i Europa, men framförallt i Asien och USA.

-Svia och dess personal har en hög kunskap och kompetens. Förutom en stark portfölj med olika lösningar har företaget en förståelse för värdekedjan och är väldigt duktigt på visionbaserad automation, säger Drakensjö och tillägger att det nu är det ABB:s ansvar att tillsammans med Svia ta detta till en ny nivå.

Företagets lösningar, tillsammans med ABB:s globala nätverk samt ställning inom Internet of Things, Services and People (IoTSP) kommer att skapa ett unikt värdeerbjudande till industrikunder över hela världen, skriver ABB och Svia i ett gemensamt pressmeddelande.

Svia kommer att bli ett globalt applikationscenter för maskinbetjäning med placering i Jönköping. Därutöver kommer företaget att bygga ut de regionala applikationscentren i Houston, USA och i Thailand.

Henrik Saldner som varit vd på Svia kommer även framledes att vara högste chef för det som nu blir ABB:s globala applikationscenter inom maskinbetjäning. Bolaget kommer att ingå i ABB:s verksamhet Robotics inom divisionen Discrete Automation and Motion och kommer inom kort att byta namn.

Från vänster; Stefan Drakensjö tillsammans med Henrik Saldner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078