23948sdkhjf

Lundin tappar ICA

Bengt Lundin AB i Jössefors tappar Ica som kund. Ett tapp på 80 miljoner bärkassar per år.Dagligvarujätten ska nu satsa på sockerrörsbaserade plastkassar.
– Ica är speciell, varje enskild handlare får handla av vilken aktör som helst men handlarna kan också beställa från sitt lager centralt. De standardkassar som vi levererar till centrallagret förlorar vi nu, säger Lars Lundin till Arvika nyheter.

Det rör sig om 80 miljoner plastkassar per år eller tio procent av produktionen i Jössefors. Förändringen träder i kraft inom några veckor när Lundins lager av ICA-kassar tagit slut, säger företagets vd Lars Lundin.

Bengt Lundin AB i Jössefors, som tillhör Trioplast-koncernen har idag cirka 100 anställda, några förändringar i antalet anställda är inte aktuella med tanke på ICA-förlusten.

Företaget är redan idag involverade i projekt som på sikt ska ge plastkassar med förnybara råvaror och är inte särskilt bekymrade över förändringen med Ica.

Det är i den fas att det planerar att bygga ut fabriken. En utbyggnad som är budgeterad till 15 miljoner kronor och som kommer att möjliggöra en ökad produktion från 16 000 ton till 20 000 ton per år. /Arvika nyheter
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063