23948sdkhjf

Maskinställarutbildning i Småland påbörjad

Den 26 veckor långa arbetsmarknadsutbildning, vilken initierats av Arbetsförmedlingen i Gislaved tillsammans med Polymercentrum är nu i full gång.
Utbildningen vänder sig både till arbetssökanden som till plastföretaget som vill vidareutbilda egen personal. Polymercentrum håller i den 26 veckor långa ställarutbildningen, vilken har ett upplägg som innebär två dagar teori och tre dagars företagspraktik per vecka där stor tonvikt läggs på att teorin och praktik kompletterar varandra på ett effektivt sätt.

De företag som involverat sig i utbildningen har på ett tidigt stadium varit involverade i rekryteringsprocessen. Med hjälp av bland annat speed-dating och djupintervjuer har 15 arbetssökande personer valts ut. Dessutom deltar fyra personer som redan jobbar inom plastindustrin, för att ytterligare bredda sin kompetens och certifiera sig som maskinställare.

Yrkesutbildningen inrymmer allt från grundläggande material- och processkunskap till allt vad en maskinställare behöver i sin vardag. Teoridelen sker hos Plastinject i Anderstorp och hos Stebro Plast i Broaryd.

För att få ett helhetsperspektiv studeras även andra tillverkningstekniker än formsprutning. Eleverna har besökt ett antal företag i bygden för att få den övergripande insikten om plastindustrins alla olika inriktningar.

I slutet av augusti är det dags för Polymercentrums nästa ut satsning - en arbetsmarknadsutbildning av processoperatörer, som kommer att vara färdiga strax innan jul.

Ramavtalet gäller i två år, med möjlighet till förlängning i upp till ytterligare två år.

– På detta sätt skapas en kompetenskedja med garanterad återväxt, där insteget i plastindustrin kan vara operatörsutbildning, som senare utökas till maskinställarkompetens, konstaterar Joakim Wiedesheim som är ansvarig för arbetsmarknadsutbildningen hos Polymercentrum i ett pressmeddelande.

Utbildningen vänder sig både till arbetssökanden som till plastföretaget som vill vidareutbilda egen personal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078