23948sdkhjf

Arburg visar ny plastteknologi i Köpenhamn

Åtta produktionsceller och nya maskinserien Golden Electric är på plats i danska Hvidovre när Arburg arrangerar Scandinavian Open 2016, den 1 till 3 juni.
Arburgs nya maskinserie premiärvisas för den skandinaviska publiken. På plats finns Allrounder 470 E Golden Electric med låskraft 1,000 kN. Till denna är ett Multi Select robotsystem tillkopplat.

Steffen Eppler, vd för Arburg Denmark, säger att de som strävar efter produktionseffektiv formsprutning eller additiv tillverkning hittar individuella lösningar som är exakt anpassad till deras tillverkningskrav på Arburg.

Till Plastforum säger Eppler att Sverige är den marknad i Skandinavien där Arburg är starkast. I Sverige är företagets maskiner starkt representerade inom automotive och i södra Sverige även inom medical. I Danmark är det framförallt inom medicintekniska industrin samt för framtagning av elektroniska och tekniska produkter.

-Vi hoppas att nya Golden Electric kommer att välkomnas av den skandinaviska marknaden, säger Steffen Eppler till Plastforum och tillägger att maskinserien är för standardproduktion. Inte hightech, special eller för förpackningsindustrin.

Vid sidan av denna kommer ytterligare sju maskiner med olika processer och applikationer som kan implementeras med företagets omfång av teknologi att demonstreras. En elektrisk Allrounder 270 A med låskraft 350 kN kommer att producera fyra hjul med en vikt av 0,004 gram. Ett MultiliftH 3+1 robotsystem utför alla nödvändiga pick-and-place-rörelser. Huvudarmen tar bort mikrokomponenterna, och placerar dem varsamt med formrummen åtskiljda.

En annan maskin på plats är en formsprutningsmaskin i rostfri version för produktion i sluten renrumsmiljö. Maskinen, wn Allrounder 520 A med låskraft 1,500 kN är utrustad med automation från Hekuma och verktyg från Tanner.

Givetvis finns även företagets maskin för additiv tillverkning, Freeformer, på plats för demonstration. Maskinen kan hantera material, som PA6, ABS, PC och TPU, vilka även används vid konventionell formsprutning. /Arburg

-I år, tillhandahåller vi den bredaste överblick som en Scandinavian Open någonsin har haft att erbjuda, säger Steffen Eppler, vd för Arburg Danmark.

[gallery columns="3"]
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063