23948sdkhjf

Maskiner och system på Saxe Groups husmässa

Anders Friborg, försäljningschef på Saxe Group låter meddela att det var stort intresse för både KraussMaffeis nya system APC (Adaptiv Process Control) och MiRs självstyrande robot då gruppen inbjöd till öppet hus i Anderstorp slutet på april.
På husmässan visade gruppen ett brett program från sina leverantörer med många små, men viktiga nyheter. Inte minst KraussMaffeis självoptimerande insprutningssystem APC.

Adaptive Process Control (APC) är ett patenterat system från KraussMaffei som går att få på alla maskiner med MC5 eller MC6-styrning. Systemet anpassar automatiskt omkopplingspunkt och eftertryck så att en helt jämn skottvikt uppnås under pågående insprutning.

-I den tuffa bransch våra kunder lever i är detta mycket viktigt, säger Anders Friborg och tillägger att även MiR100 (Mobile Industrial Robots) som visades upp fick stor uppmärksamhet.

Roboten är den senaste generationens självstyrande robot (AGV) för lättare transporter inomhus. Roboten använder en laserskanner för att se sin omgivning och navigera i den. Den behöver därför inga slingor i golvet utan kan navigera helt fritt. Programmeringen sker på en vanlig läsplatta och är mycket enkel.

Roboten kan bära 100kilo och/eller dra 300kilo och används ofta till att exempelvis byta plastbackar vid maskiner och transportera dem till en central paletteringsrobot.

På plats fanns även formsprutningsmaskinen 35-180CX med integrerad SP10 götplockare. Dessutom kunde besökarna se en medicalutrustad Netstal Elion 1750, tre stycken 6-axliga robotar från Stäubli samt Saxes nya program med portalrobotar från Tecno Matic.

SAXE-Group har varit på plats i Sverige i fyra år. Huvudkontoret ligger i Værløse i Danmark. I Sverige finns företaget i Anderstorp och i Jönköping. Saxe-Group omsätter ca 130 miljoner kronor och har totalt 70 anställda.

- Trots att Saxe Group varit på plats i Sverige i fyra år har vi hittills varit ganska anonyma. Husmässan är ett led i vår offensiv på den svenska marknaden, säger Anders Friborg. Saxe Group
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094