23948sdkhjf

Grafisk nyhet för varmformade plasttillämpningar

Tillverkaren av bläckstråleskrivare och skärmaskiner, Mimaki Europe, lanserar ett töjbart bläck till sommaren. Bläcket kommer att göra det enklare att dekorera plana ytor som sedan varmformas.
Det töjbara bläcket, LUS-350, lämpar sig för ett brett spektrum av vakuumformnings- och varmformningstillämpningar, särskilt sådana som kräver exceptionell hårdhet och hållbarhet, som inredningsdetaljer till bilar. Bläcket kommer att finnas tillgänglig i CMYK, vitt och klarbläck.

Mike Horsten, marknadschef EMEA på Mimaki Europe säger att det nya bläcket kommer att förändra sättet på hur vakuumgjutna, eller varmformade applikationer skapas. Det tar fördelarna med digitaltryck till detta segment av marknaden, och tar itu med krav på snabba, korta serier av gjutna föremål med exceptionell grafisk kvalitet.

Tidigare behövde föremål först formas och därefter behövde bilderna manuellt appliceras eller screentryckas på. Nu kan varmformade föremål bildsättas före formning, med hjälp av Mimakis digitala skrivare och ett bläck som inte kommer att spricka eller på annat sätt skadas under den värmebaserade formningsprocessen.

[gallery columns="3"]

Bläcket kan sträckas upp till 350 procent vid upphettning till mellan 120 och 200 grader celsius. Efter kylning till rumstemperatur är färgens styvhet återställd. Bilderna skrivs ut på plana substrat som använder specialiserad bildbehandlingsprogram och sedan formas till önskad form med hjälp av vakuum-, varmformning eller annan formningsteknik. /Mimaki
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078