23948sdkhjf

Simuleringsappar för virtuell produktion

Det italienska konsultföretaget BE CAE & Test har tagit simuleringsprocessen ett steg längre än att enbart utveckla en modell och leverera en slutrapport.
Med COMSOL Multiphysics och Application Builder har de skapat ett antal lättanvända appar för virtuell produktutveckling av ytmonterade komponenter. Deras kunder får nu tillgång till kraftfulla simuleringar utan att behöva förstå den underliggande simuleringsmodellen.

Beprövade analysmetoder säkerställer funktionen av elektroniska komponenter, förbättrar tillförlitligheten och förlänger dess livslängd. Numerisk simulering är en viktig del av processen, vilket gör att ingenjörer kan analysera och optimera temperatur och luftflöde tidigt i designprocessen.

BE CAE & Test skapar skräddarsydda appar som ger konstruktörer interaktiva verktyg för att på ett enkelt sätt kunna analysera de matematiska modellerna.

- Simuleringsappar är en milstolpe för matematisk modellering och numerisk simulering. De här specialiserade och användarvänliga verktygen gör att numerisk simulering blir möjlig för en större grupp av användare, säger Giuseppe Petrone, beräkningsingenjör och grundare av BE CAE & Test. /Comsol

Comsol Multiphysics
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063