23948sdkhjf

Prototal ökar kapaciteten

Nordiska prototypspecialisten Prototal har förstärkt sin kapacitet inom verktygstillverkning.
-På sikt kommer vi att kunna producera dubbelt så många verktyg per vecka. Vi kommer även kunna hantera betydligstörre verktyg, säger Jonas Sandwall till Plastforum när han berättar om företagets senaste investering. En 5-axlig DMU 105 monoBLOCK.

Investeringen har företaget gjort för att möta den ökande efterfrågan på formsprutade prototyper och lågvolymsproduktion av plastdetaljer.

Den nya maskinen kan hantera verktygsstorlekar upp till 1135 mm och har ett spindelvarvtal på 24.000 rpm. Företaget har även investerat i en ny automatiserad industrirobotcell från System 3R för att maximera fräskapaciteten. Roboten har möjlighet att hantera verktygsämnen på 700 kilo.

-Vid sidan av att tillsammans med befintliga fräsmaskiner nu kunna fördubbla antalet tillverkade verktyg per vecka, frigörs kapacitet i våra befintliga maskiner vilket ger oss ökade möjligheter att öka tillverkningen av frästa modeller och detaljer, säger Sandwall.

Maskinen beräknas driftsättas under september månad 2016.

-På sikt kommer vi att kunna producera dubbelt så många verktyg per vecka, säger Jonas Sandwall, försäljningschef för Prototal AB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065