23948sdkhjf

Skidmask helt i plast

Amerikanskt uppstartföretaget Snugmug, har utvecklat en skidmask med samma namn. Produkten och dess speciella visir är tillverkad helt och hållet av plast.
Snugmug är ett skydd för extremåkare och sägs vara världens första patenterade ansiktsmask för snowboard- och utförsåkare, och kan användas med vilken typ av skidglasögon som helst.

Plastskyddet ska enligt företaget hålla ansiktet varmt, torrt och skydda användarens näsa och kinder från solen när han befinner sig ute i backen. Skyddet sägs kunna användas med alla sorters skidglasögon. Hjälm rekommenderas, men är inte obligatoriskt, skriver företaget i sin marknadsföring.

Skyddet, tillverkat av PC/ABS, hålls på plats av magneter vilka uppges vara lätta att avlägsna när åkarens väl vill ha lite sol på ansiktet. Vilken kraft magneterna håller skyddet på plats är oklart och de verkligen kan hålla skyddet på plats vid en eventuell krasch är oklart.

Det nystartade företaget söker nu finansiering på 20,000 dollar för att kunna tillverka verktyg för ytterligare två storlekar av ansiktsskyddet, för att kunna ha tre modeller ute i handeln till nästa skidsäsong. /Snugmug, Åka skidor

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438