23948sdkhjf

Framtidens kollega - roboten

Fanuc senaste samverkande robot CR-35iA kan lyfta 35 kilo och har räckvidds- och säkerhetscertifieringar vilket gör att den kan den utföra processer tillsammans med en människa utan behovet av skyddsstängsel.
Samverkande robotar, så kallade cobots, är heta just nu, säger Oliver Selby, marknadschef på Fanuc Nordic och berättar att företaget kommer att visa nya nya CR-35iA i sin på Elmia Automation i maj.

-Det är första gången som den visas i Europa, säger han.

Framtidsprognosen säger att 400 000 robotar kommer att säljas under 2018. Det innebär en genomsnittlig ökning med 15 procent per år.

–Den stora tillväxten sker i Kina, och det är därför som det är så viktigt att europeiska företag investerar i automation redan i dag. Vi vill hjälpa den europeiska tillverkningsindustrin att behålla konkurrenskraften på en global nivå, säger Selby.

I sin monter visar Fanuc över 30 exempel på hur robotisering och automation kan göra skillnad i alla typer av produktionslinor. Förutom robotar kommer ett nytt CNC-system som heter O-iF att demonsteras samt en ny HMI-panel. /Elmia Automation
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078