23948sdkhjf

Borealis tar initiativ till sommarforskarskola

20 högstadieelever ska ges möjlighet att gå en forskarskola under en vecka i sommar. Projektet är treårigt och bakom initiativet står Borealis och Förbundet Unga Forskare.
Syftet med utbildningen är väcka det naturvetenskapliga intresset hos ungdomar. Eleverna kommer att få utföra experiment och fördjupa sina kunskaper inom kemi och naturvetenskap på ett laboratorium vid Göteborgs universitet.

Förbundet Unga Forskare driver redan idag en rad nationella verksamheter för att utveckla ungas intresse för forskning inom naturvetenskap, teknik och matematik.

Borealis vill också bidra till ett ökat intresse för naturvetenskap och kemi och arbetar aktivt sedan tidigare med Molekylverkstan i Stenungsund och Teknikcollege. Steget till en sommarforskarskola var därför inte så långt.

- Vi är glada att kunna samarbeta med Unga Forskare kring detta. Syftet är att skapa en generation som kan möta framtidens krav på innovation och kunskap inom dessa områden. Det är viktigt, inte bara för Sverige, utan också för världen, säger Andreas Veje, chef på Borealis Innovation Center, till nyhetersto.se.

Borealis Social Fund finansierar forskarskolan, och Unga Forskare står för genomförandet. /nyhetersto.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078