23948sdkhjf

10-årsjubilar firades med invigning av ny fabrik

Polykemi har varit verksamma i Kunshan, Kina sedan 2005. Firandet av detta gjordes med en jubileums- och invigningsfest av en ny fabriksbyggnad tillsammans med närmare 250 gäster.
- Vi har byggt ut fabriken med ytterligare 7000 kvadratmeter. Med denna investering kan vi mer än fördubbla vår nuvarande kapacitet på 9500 ton, säger Magnus Lindahl, vd på Polykemi Compound i Kina.

Företaget verksamhet i Kina syftar främst till att tillgodose sina kunder i Asien samma material som Polykemi tillverkar i Ystad. Flera av dessa är fordonstillverkare men kunder finns även inom andra segment.

Vid firandet bjöds gästerna på tal från företagsledningen och från representanter från den lokala regeringen i Kunshan. Därefter följde en fabriksvisning och mat, i grandios stil, säger Magnus Lindahl i ett pressmeddelande.

Den nya fabriken ligger i anslutning till den tidigare anläggningen. Den äldre fabriken är på 4500 kvadratmeter. Den nya byggnaden på 7000 kvadratmeter är planerad för produktion av kompounds, men inrymmer även plats för lagerhållning av färdigvara.

-Detta ses som en stor fördel från våra kunder inom bilindustrin. Vidare så ger det oss en trygghet och flexibilitet inför framtida satsningar, säger Lindahl.

Den äldre fabriken har vi en produktionskapacitet på ca 9 500 ton/år. Med den nya fabriken får företaget nu möjlighet att mer än dubblera denna kapacitet. Tillika medges möjlighet att satsa än mer på det material som dotterbolaget Scanfill säljer och som är riktat direkt mot förpackningsindustrin.

I den nya fabriken kommer en speciell avdelning att byggas upp där detta material kan vidareförädlas i en renrumsmiljö. /Polykemi

Magnus Lindahl, vd för Polykemi Kina tillsammans med delägaren och svenske vd:n Ola Hugoson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11