23948sdkhjf

Positiva signaler inför 2016

-2016 ser okej ut för de flesta svenska underleverantörer, säger Anders Ekdahl vd för Sinf, när han sammanfattar resultaten av Underleverantörsbarometern för tredje kvartalet på Elmia Subcontractor.
2015 har varit ett stillastående år som präglats av en avvaktande känsla. Instabil omvärld och en osäkerhet om vad den svenska politiken gör för företagandet, har skapat flera frågetecken, men tack en stark fordonssektor och ökat intresse för industrin syns en ljusning för 2016.

Jämfört med förra kvartalet - och ur ett detaljerat perspektiv, syns inga större förändringar gällande företagens omsättning. Mer intressant är vad de tillfrågade företagen tror om sin budget för 2016.

Hela 71 procent tror att sitt företags budget kommer att öka, vilket är 8 procent fler än samma period i fjol, och en signal som en positiv framtidstro.

Bland Sinf:s medlemsföretag råder det störst framtidstro inom form- och press samt plastbranschen. Att framtidstron är så stor inom just dessa branscher och i synnerhet plastbranschen, tror Ekdahl kan beror på att denna är väldigt affärsmässig och en bransch som är duktig på att bredda sig.

-Plastbranschen är snabb att ställa om och en väldigt marknadsdriven bransch.

2016 ser bra ut för de flesta svenska underleverantörer, säger Anders Ekdahl, vd för Svensk Industriförening Sinf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078