23948sdkhjf

Optimism bland svenska leverantörer mot fordonsindustrin

Roger Berggren, styrelsemedlem i Fordonskomponentgruppen FKG, meddelar i samband med Elmia Subcontractor, att över hälften av de organisationens medlemmar tror på ökad omsättning för 2016.
Branschorganisationens barometer “Vägvisaren” visar att 80 procent av våra svenska leverantörer mot fordonsindustrins bedömer att dess budget för det kommande året kommer att vara oförändrad eller högre sett till omsättningen i Sverige jämfört med 2015.

Sett till exportmarknaden tror 87 procent på en ökning, säger Roger Berggren.

De svenska underleverantörerna ser Sverige och Europa som sina viktigaste marknader. Störst tillväxt ser de i Asien och Nordamerika.

-Sverige har bara tre fordonsföretag, som det visserligen går bra för just nu, men det kommer att komma en lågkonjunktur igen, sa Berggren och tillade att det därför är otroligt viktigt för alla svenska leverantörer att bredda sin kundbas och utöka sin exportandel.

80 procent av våra svenska leverantörer mot fordonsindustrins tror att dess budget för 2016 kommer att vara oförändrad eller högre sett till omsättningen i Sverige jämfört med i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063