23948sdkhjf

Verktygsmekano investerar i mobil lasersvets

Motalaföretaget Verktygsmekano har köpt en mobil lasersvets, vilket öppnar upp för nya marknadsmöjligheter då det nu blir möjligt för företaget att göra legoarbeten från nya industribranscher.
– Med den nya lasersvetsen kan vi utföra alla jobb i vår egen verkstad istället för att skicka iväg verktygen vid krävande svetsmoment, säger företagets vd Niclas Estlander.

Verktygsmekanos nya lasersvets har precis tagits i drift och gör det möjligt för företaget att korta ledtiderna. Samtidigt öppnas nya marknadsmöjligheter då det nu är möjligt med legoarbeten från nya industribranscher.

Verktygsmekano är ett av få företag i regionen som investerat i en mobil lasersvets. För industriföretag i Östergötland och närliggande regioner innebär det att man får nära till en avancerad svetsteknik med mycket hög precision, skriver Plastforums systertidning Verkstäderna.

Svetsmetoden innebär att en pulserande laserstråle sammanfogar material men att det även går att bygga på material till önskad form. Metoden ger viktiga fördelar vid svetsreparationer av formverktyg för plast- och pressgjutning.

Till exempel ger lasersvetsning en minimal värmetillförsel vilket ger mycket lite risk för sprickbildning samt att du kan svetsa även områden nu normalt inte kommer åt att svetsa med till exempel TIG. /Verkstäderna

- Med den nya lasersvetsen kan vi utföra alla jobb i vår egen verkstad istället för att skicka iväg verktygen vid krävande svetsmoment, säger Niclas Estlander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062