23948sdkhjf

Orderingången på topp

Plast AB Orion har haft en positiv utveckling och ökat ordentligt under 2015, såväl med nya projekt som befintlig produktion.
-Produktionen har varit igång under hela semestern, vilket vi inte haft tidigare år, säger Peter Jutnäs, vice vd och marknadschef för företaget.

-I juni noterade vi ”All Time High” för enskild månad i bolagets snart 70-åriga historia. Orderingången har varit på topp fram tills nu, men verkar plana ut något för Q4, säger han.

Under det gånga året har företaget investerat i diverse kringutrustning, en avancerad robotcell för eftermontage samt två nya maskinceller med tillhörande automation för ökad kapacitet.

Företaget har sedan några år tillbaka ett samarbete med ett företag i Polen gällande visst manuellt arbete, men på sikt planerar Plast AB Orion att etablera en egen verksamhet där. Det ligger i vår treårsplan, säger han.

Företaget har en hel del riktigt tunga projekt som det arbetar med just nu. På pappret skulle dessa kunna bli riktigt, riktigt stora, men Peter Jutnäs är försiktig och säger att volymerna måste finnas där innan ytterligare investeringar blir aktuella.

Företaget ägs sedan tre år tillbaka av den småländska företagsgruppen Lundahl & Hall AB. Sedan dess anser Jutnäs att ägandet har blivit mer aktivt, beslutsvägarna kortare och fokus på att hålla tillbaka kostnader bättre. A06:38

- Vi har haft en positiv utveckling och ökat ordentligt under 2015, säger Peter Jutnäs, vice vd för Plast AB Orion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082