23948sdkhjf

Termoelaster med hög andel förnyelsebara råvaror

Elasto Sweden, presenterar termoelaster baserade på råvaror från förnyelsebara resurser från växtriket. Materialserien, Dryflex Green, omfattar flera olika typer av termoelaster med varierande halt av förnyelsebart innehåll, upp till över 70 procent och i hårdheter från 50 till 80 Shore A.
Enligt företaget uppvisar materialserien mekaniska och fysikaliska egenskaper, jämförbara med TPE från fossilbaserade råvaror. De kan bearbetas med hjälp av traditionella tillverkningsmetoder som formsprutning och extrudering.

Materialen vidhäftar exempelvis mot biobaserad polyeten för 2K och flerkomponentsapplikationer. Vidare är de helt återvinningsbara och lätta att färga in.

-Serien öppnar upp för hållbara alternativ inom en mängd olika marknader. Vårt globala team kommer att arbeta med våra kunder och leverantörer för att ytterligare testa möjligheterna med Dryflex Green materialen i vår strävan är att fortsätta skapa progressiva lösningar för att möta nya och framväxande marknadsbehov, säger Klas Dannäs, global forsknings- och utvecklingskoordinator för Hexpol TPE. D04:26
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438