23948sdkhjf

Flerkomponentsprutning stark motor för Plastinject

Tillväxten varit kraftfull hos Plastinject AB de två senaste åren. Företaget har gjort stora investeringar i takt med att kundbasen ökat och utbudet breddats. Företagets vd Kenneth Klint ser det inte för omöjligt att nå 250 miljoner kronor redan 2020.
Sedan 2012 har det småländska företaget vuxit från 140 till 180 miljoner kronor. Teknikutbudet har breddats samt att systerbolaget Plastinject Watersystem AB vidareutvecklats och börjat ta fart på allvar.

Framförallt har Plastinject vuxit inom flerkomponentsformsprutning. Företagets vd, Kenneth Klint säger att företaget påbörjade sin satsning på dubbelsprutat formgods redan i slutet av 80-talet.

-Sedan dess har vi fokuserat på 2K i takt med att vi fått nya projekt, säger Klint och tillägger att företaget under året säkrat två projekt vars tillverkning inleds under 2016.

Under året har företaget investerat i tre nya dubbelsprutningsmaskiner med tillhörande automationsceller samt en konventionell formsprutningsmaskin på 1300 ton. Investeringarna har genomförts för att täcka den expansion som skett i år samt för att lägga en och grund för 2016.

Dubbelsprutat gods inte bara har, utan fortsätter att växa. Fram tills 2016 år utgång ser Kenneth Klint en volymtillväxt på 20 miljoner kronor bara på 2K och motsvarande 10 miljoner kronor på konventionellt sprutat gods.

-Jättekul, men vi börjar bli riktigt trångbodda trots att vi under året utökat fabriksytan något, byggt ny utlastning och ett nytt kallager, säger Björn Olsson, marknadschef för Plastinject och vd för Watersystems.

Att expandera mer i befintliga lokaler är en omöjlighet. Företaget undersöker därför, sedan en tid tillbaka, hur det på bästa sätt ska kunna växa ytterligare på hemmaplan.

-Med största sannolikhet kommer någon förändring att ske under 2016, säger Björn Olsson.

-Vi har en ambition att växa ytterligare och ser det inte för omöjligt att omsätta 250 miljoner kronor om tre till fem år, men för att klara detta måste vi få tillgång ytterligare 5000 till 7000 kvadratmeter fabriks- och lageryta, säger Kenneth Klint
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079