23948sdkhjf

Makeni växer så det knakar

Företaget har haft en kraftig ökning under 2015. Enligt Makenis vd Per-Olof Axelsson rör det sig om en ökning med 40 procent.
-Vi har framförallt ökat våra leveranser mot fordonsindustrin och dessutom kommit in på tung fordonsindustri, säger han.

För att klara av detta har företaget gjort både nyrekryteringar och investerat i nya maskiner och automatiseringsenheter.

Tre formsprutningsmaskiner (150, 160 och 460 ton) har införskaffats med tillhörande robotceller. Verkstaden har även lyfts med en höghastighetsfräs. Dessutom har företaget investerat i en vibrationssvets för svetsning av tankar till fordonsindustrin. Utrustningen kommer att tas i bruk under våren 2016.

Axelsson tror att företaget kommer att göra ytterligare tre maskininvesteringar. Formsprutningsmaskiner mellan 350 och 500 ton.

I början av året anlitade företaget en konsult, i uppdrag att se över företagets verksamhet sett till hur olika enheter skulle kunna effektiviseras.

-Vi har till exempel förändrat vårt sätt på hur vi jobbar med ställ och gjort stora optimeringar där. Framöver kommer vi även att se över lagerlogistiken och bygga om denna, säger Per-Olof Axelsson. A06:14
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094