23948sdkhjf

K.D. Feddersen vill bli plastindustrins nya bank

Plastmaterial- och maskinleverantören K.D. Feddersen ger sig in i bankvärden för att hjälpa sina kunder nya och alternativa finansieringslösningar.
-Att hyra eller hyrköpa blir både billigare och mer flexibelt, säger Torbjörn Egerhag, vd för K.D Feddersen Norden AB i Värnamo, till gnosjoregionen.se.

Genom den nya tjänsten menar Egerhag att företaget, med sin stora koncern i ryggen, kommer kunna vara mer attraktiva än bankernas leasingförslag på månadskostnaden.

- Om banken bara tillför pengar vid ett investeringsbehov, och genom kreditlimiten styr till vilken teknisk nivå kunden kan investera, så är det bättre att ta bort den mellanhanden. Vi vill bli plastindustrins nya bank, säger han till nättidningen.

Tjänsten, som går under namnet “Rental Solutions” innebär att kunden kan hyra eller hyrköpa maskiner av K.D. Feddersen, istället för att låna pengar av banken.

I dagsläget finns två alternativa erbjudanden. Det ena är korttidshyra, vilket är optimalt vid snabba behov. Till exempel vid en produktionstopp, ett produktionsstopp eller order som kräver ny typ av utrustning inom en snäv tidsram.

Det andra alternativet är långtidshyra/hyrköp. När kunden vill ha flexibilitet men ändå vill kunna förvärva utrustningen efter hyrestiden.

- Vi har redan ett antal maskiner hemma för att snabbt komma igång. Vi tror vi på ett starkt genomslag, säger Torbjörn Egerhag. /gnosjregionen.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062